Natuurwandeling in Dal van De Keersop Westerhoven

Wanneer:
21 mei 2023 @ 09:00
2023-05-21T09:00:00+02:00
2023-05-21T09:15:00+02:00
Kosten:
Gratis

Excursie Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode door het dal van de Beekloop en de Keersop op zondag 21 mei.

Op 21 Mei gaan we voor een wandeling naar het dal van de Beekloop en Keersop in Westerhoven, daar waar beide beken samen komen.

Een mooie omgeving waar de Keersop en Beekloop door een afwisselend landschap stromen met natte weilanden, houtsingels, poelen en bosjes.

Kenmerkend aan de beekloop is het heldere water waardoor er meestal bodemzicht is. De bodem bestaat uit grind uit de formatie van Sterksel, een aardlaag die kenmerkend is door de grindige afzettingen.

De waterkwaliteit is hier zeker voor Brabantse begrippen redelijk goed, vandaar dat langs de beek een diversiteit aan libellen, zoals de bosbeekjuffer, schietmotten en haften aanwezig zijn. Ook de zeldzame beekprik is in de beek aanwezig. Door de diversiteit aan mooie landschapselementen is er ook een grote diversiteit wat vogels, vlinders en planten betreft.

De Bever heeft inmiddels het dal van de Beekloop weten te vinden en daar zullen we zeker de sporen van vinden.

We vertrekken om 09:00 op de markt te Sint-Oedenrode.

Voor degene die rechtstreeks komen, we verzamelen op de parkeerplaats aan de Oude Weerderdijk te Westerhoven, ook wel aangeduid als parkeerplaats “de Neut”. Daar zijn we dan omstreeks 09:40.

Stevig schoeisel is aan te raden. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis