Regiocanons.nl is de overkoepelende website voor provinciale, regionale en lokale canons in Nederland. Hier vind je wat iedereen zou moeten weten over geschiedenis en erfgoed in haar/zijn buurt. Regiocanons.nl is onderdeel van entoen.nu, de website van de canon van Nederland.
Klik op een provincie en ontdek welke canons er in uw provincie beschikbaar zijn. Voor de canon van Meierijstad kunt u klikken op deze link www.regiocanons.nl/noord-brabant/meierijstad. Het is zéér de moeite waard om eens een kijkje op deze site te nemen!

-----------------------

Op zondag 26 november is het in Noord-Brabant Open Kerkendag. Torens en kerken bepalen het aanzien van Brabant. Vanuit elke positie in stad, dorp of buitengebied rijzen ze op en vertellen ze het woordeloze verhaal van hun geschiedenis, van de historie van de gemeenschap die ze ooit heeft gerealiseerd.
De Rooise Knoptoren is de afgelopen jaren veranderd van de 'kerk van de protestanten' in een gebouw waar bijna iedereen weleens 'n viering of lezing of voorstelling heeft bijgewoond. Bovendien is de Knoptoren al heel lang een inspiratiebron voor schilders en tekenaars. Wat zou het mooi zijn om al die voorstellingen eens bij elkaar te zien! De Stichting Knoptoren, die als doel het behoud van de Knoptoren heeft, gaat een poging wagen.
Op zondag 26 november van 12.00 tot 16.00 uur nodigen wij iedereen uit die een 'Knoptoren’ (geschilderd, getekend, geborduurd enz.) heeft om daarmee naar de Knoptorenkerk te komen. Aanwezige fotografen zullen dan een perfecte foto maken en de gegevens van de voorstelling worden zo compleet mogelijk genoteerd.
En volgend jaar, als de Stichting Knoptoren 10 jaar bestaat, gaan wij een boek uitgeven met alle 'Knoptorens’. Ideaal zou zijn om alle 'Knoptorens’ IN de Knoptoren te exposeren maar dat is organisatorisch niet mogelijk: de Knoptoren wordt verhuurd om inkomsten te genereren en een tentoonstelling zou dat onmogelijk maken. Maar met een boek leggen we alles vast voor iedereen, voor nu en voor later!
Deze dag wordt door heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' i.s.m. de Stichting Roois Kultuur Kontakt (RKK) en de Stichting Knoptorenkerk georganiseerd. Iedereen is van harte welkom!

=====================================================
ROOILOGIE, een cursus voor Rooienaren

De cursus Rooilogie, opgezet door de heemkundige kring in samenwerking met RCE, is een cursus om uitgebreid kennis te maken met Sint-Oedenrode, gemeente Meierijstad.

Meer info over deze cursus kunt u lezen en desgewenst downloaden door rechtstreeks in te loggen op www.rooilogie.nl . Op deze site kunt u alle relevante informatie vinden. 

De cursus Rooilogie najaar 2017 is inmiddels zeer succesvol afgesloten!

Zou u deze cursus graag willen volgen? Inschrijven kan in ieder geval. U wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Inschrijvingen zijn van uw en onze kant 'inschrijvingen onder voorbehoud'!