Agenda

14 februari 2024:

Lezing over klompen op basis van het eerder verschenen boek ‘ Op klompen naar school’  over verleden, heden en toekomst van de klompenmakerij in de Meierij.

De lezing wordt gegeven door Wim van Uden.
Het Roois landschap en de klompenmakerij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vele klompenmakerijen die Rooi telde aan het begin van de vorige eeuw, dankten hun bestaan aan het populierenhout dat in en om Rooi groeide. En het mooie coulisselandschap van populieren langs de wegen en paden in Rooi en omgeving, is op zijn beurt weer te danken aan de grote behoefte aan populierenhout die de vele klompenmakers hadden. Wim van Uden, die stamt uit een eeuwenoud geslacht van klompenmakers, is de schrijver van het Boek ‘Op klompen naar school’, dat in 2020 is verschenen.

Hij neemt ons mee in deze verbondenheid van klompenmakers en populierenlandschap en geeft uitleg over de klomp, niet alleen als natuurlijk, maar ook als economisch en maatschappelijk erfgoed van Rooi.

De lezing is op woensdagavond 14 februari om 20.00 uur in zaal Maas & Dieze van zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode.

Voor leden gratis te bezoeken en aan niet-leden vragen wij € 2,- Ook voor consumpties is pinnen niet mogelijk.

29 februari 2024: Bezoek aan het Oudheidkundig museum in Leiden: tentoonstelling “Het jaar 1000”. Deze tentoonstelling is tot 17 maart 2024 te zien.
13 maart 2024: Lezing door Jos Cuijpers over de Zuiderwaterlinie
20 maart 2024 Algemene ledenvergadering
10 april 2024: Tonnie Donkers verzorgt een rondleiding op kasteel Henkenshage met de collectie van de Girard de Mielet van Coehoorn..
07 september 2024: Fietstocht met Anne van Kuijk.
11 september 2024: Lezing door Jack Didden over Market Garden IN Sint-Oedenrode.
9 oktober 2024: Maria Deutekom geeft een lezing over Volksverhalen in Brabant.
13 november 2034: Ineke Strouken geeft een lezing over Immaterieel erfgoed.