DE BIBLIOTHEEK IN HET HEEMHUIS
Onze kring heeft een groot aantal boeken op de planken staan. Zij die zijn geïnteresseerd welke boeken dit zoal zijn, kunnen op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in het heemhuis geheel vrijblijvend deze boeken inzien. Er worden geen boeken uitgeleend. Om het u gemakkelijk te maken is een lijst van de boeken samengesteld. Door te klikken op deze link HeemArchiefbibliotheek16 kunt u de lijst (37 pagina's) raadplegen en desgewenst downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met mw. Gerdien van den Brand: m: 06-123 952 22

Het heemhuis aan de Kerkdijk-Noord 4 (vlakbij de Knoptorenkerk), is op maandag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur (met uitzondering van Carnavalsmaandag, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag). Dit geldt eveneens voor 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag indien deze op maandag vallen. Telefonisch bereikbaar via nr. 0413 - 280 096

U kunt vrijblijvend onze uitgebreide documentatie over Sint-Oedenrode raadplegen, evenals de collectie bid- en gedachtenisprentjes. Van deze bid- en gedachtenisprentjes is tevens een groot aantal duplicaten aanwezig. Indien gewenst kunnen - tegen een kleine vergoeding - kopieën worden gemaakt. De bestaande collectie is gedigitaliseerd en dit gebeurt uiteraard ook met de nieuwe prentjes!

Voor het afhalen en betalen van door u bestelde of gewenste artikelen kunt u, eveneens tijdens de openingsuren, terecht in het heemhuis.

Schenkingen

Dhr. Leo van Lieshout heeft een album met foto's van Rooise boerderijen samengesteld. De foto's in het album zijn afgedrukt van zwart/wit negatieven, destijds gemaakt door pater Wiro Heesters ss.cc. Dhr. Ad Heesakkers, toenmalige voorzitter van onze kring, heeft samen met Wiro Heesters de boerderijen bezocht.
In 2015 heeft Leo van Lieshout de foto's gedigitaliseerd en bewerkt en deze zijn door hem in eigendom overgedragen aan heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'. Waarvoor hartelijk dank! Nieuwsgierig geworden? Klikken op onderstaande link en 59 pagina's met foto's verschijnen op uw scherm. Veel kijkplezier!

Boerderijenfoto'suit1980

- - - - -
Dhr. Tonnie Donkers heeft het heem een mooie band met ingebonden Heemschilden - van 2010 tot 2015 - geschonken. Ook hiervoor hartelijk dank!
Alle ingebonden Heemschilden vanaf 1967 zijn nu ter inzage in het heemhuis.

- - - - -
De fotoboeken van 'Zus (van der) Kaaij’ zijn eveneens in het heemhuis vrijblijvend te raadplegen. Het heem beschikt ook over de gedigitaliseerde glasnegatieven van deze foto’s, maar het mooie van de fotoboeken zijn zeker ook de onderschriften bij de foto’s!