De bewoners van toen...
Als rondleidster van het Mutsenmuseum heeft mw. Ria van Laarhoven anderhalf jaar onderzoek gedaan naar de vroegere bewoners van het Sint-Paulusgasthuis.
Dit heeft geresulteerd in een kleine tentoonstelling 'de Bewoners van Toen', welke tot het einde van het jaar is te zien in het museum. Ria heeft hierbij hulp gehad van Willie Damen-van de Mosselaer, die veel informatie heeft gevonden bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) èn van Leo van Lieshout, die prachtige collages heeft gemaakt van alle foto’s en bidprentjes. Op 25 januari 2018 waren de familieleden en bekenden van de vroegere bewoners, die aan Ria hun verhaal hebben verteld, uitgenodigd voor de opening. In het museum kunt u de kleine tentoonstelling bezoeken en de verhalen van de bewoners van toen, alsmede de geschiedenis van het Sint-Paulusgasthuis, teruglezen in de presentatiemap. Het museum is geopend tijdens de openingstijden van de VVV. U bent van harte welkom. U kunt ook een afspraak maken voor een rondleiding via www.mutsenmuseum.nl

            'Ga even mee terug in de tijd, gezellig tussen de vrouwkes'
......................................................................................................

Naar het museum van Brabantse Mutsen en Poffers...

In 2016 heeft KBO Sint-Oedenrode enkele banken geschonken voor de binnentuin van het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers, gevestigd in het Sint-Paulusgasthuis. Daardoor is een gezellige ontmoetingsplaats ontstaan waar senioren vooral in de zomermaanden, midden in het dorp, een poosje aangenaam kunnen vertoeven. Van deze plaats wordt al best intensief gebruik gemaakt. Tijdens de openingsuren van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, kan iedereen hier gratis binnen lopen of met de rolstoel in het museum of naar de binnentuin worden gereden. Bij festiviteiten is het museum ook op zondag geopend.
De reguliere toegangsprijs is 2 euro; houders van de Museumkaart hebben - altijd - gratis toegang. Wellicht een mooie gelegenheid om met ons interessante museum nader kennis te maken. De museumtuin is echter ook zonder museumbezoek toegankelijk. Een leuke plek voor een gezellige ontmoeting! Wilt u het museum met haar unieke collectie mutsen, mutsversieringen, mutsenmaakstersgereedschap, poffers en nog veel meer... bezoeken? Of wilt u weten wanneer het museum is geopend? Het museum is gehuisvest in het SINT-PAULUSGASTHUIS, Kerkstraat 20, 5492 AH in Sint-Oedenrode.
Zie voor verdere informatie www.mutsenmuseum.nl 
Zie voor onze promotiefilm www.youtube.com/watch 

contactpersonen voor het museum zijn:
mw. Gerdien van den Brand-Brekelmans
Eerschotsestraat 102
5491 AD Sint-Oedenrode
t: 0413-475 127
e: info@oudevrijheid.nl

mw. Annette Termeer-van der Wielen
Jonker de Jegerstraat 53
5491 BP Sint-Oedenrode
t: 0413-475 239
e: annette.termeer@upcmail.nl