Een familielid van heemlid Henk Hermes werkt in ’t Vincentje, een kringloopwinkel in Schijndel. Onlangs werden er 2 mutsen en 1 poffer in de winkel binnengebracht en gelukkig dacht Marjolijn Hermes-de Hommel aan ons Mutsenmuseum. Via Henk ontvingen we deze objecten om in onze collectie op te nemen. Henk is een trouw lid en een evenzo trouwe bezoeker van de lezingen en hij vroeg om deze schenking via publicatie aan onze leden kenbaar te maken. We krijgen in het museum veel schenkingen, maar altijd van mensen die geen heemlid zijn. En deze keer dus wel! Waarvoor hartelijk dank Henk!!

Eén van de mutsen is zeker 100 jaar oud - dit is te zien aan de manier waarop de plooien zijn verstevigd - en de kloskant is zeer ‘rijk' met een fraai slingerend patroon. Deze prachtige muts zal door conservator Willem van Liempt piekfijn worden gerestaureerd, gewassen, gesteven, gestreken en geplooid!

w.g. Gerdien van den Brand

                                     

Naar het museum van Brabantse Mutsen en Poffers...
Het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers is gehuisvest in het Sint-Paulusgasthuis, Kerkstraat 20, 5492 AH. Tijdens de openingsuren van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, kan iedereen het museum bezoeken. Wellicht een mooie gelegenheid om met ons interessante museum en haar collectie nader kennis te maken. Bij festiviteiten is het museum ook op zondag geopend.

De reguliere toegangsprijs is twee euro (€ 2,00) per persoon. Voor basisschool-kinderen onder begeleiding, is de entree gratis. De Museumkaart is (helaas) niet meer geldig.
De museumtuin is ook zonder museumbezoek toegankelijk. Een leuke plek voor een gezellige ontmoeting!

Zie voor verdere informatie www.mutsenmuseum.nl  en
Zie voor onze promotiefilm www.youtube.com/watch  

contactpersonen voor het museum zijn:
mw. Gerdien van den Brand-Brekelmans
Eerschotsestraat 102
5491 AD Sint-Oedenrode
t: 0413-475 127
e: info@oudevrijheid.nl

mw. Annette Termeer-van der Wielen
Jonker de Jegerstraat 53
5491 BP Sint-Oedenrode
t: 0413-475 239
e: annette.termeer@kpnmail.nl