Een familielid van heemlid Henk Hermes werkt in ’t Vincentje, een kringloopwinkel in Schijndel. Onlangs werden er 2 mutsen en 1 poffer in de winkel binnengebracht en gelukkig dacht Marjolijn Hermes-de Hommel aan ons Mutsenmuseum. Via Henk ontvingen we deze objecten om in onze collectie op te nemen. Henk is een trouw lid en een evenzo trouwe bezoeker van de lezingen en hij vroeg om deze schenking via publicatie aan onze leden kenbaar te maken. We krijgen in het museum veel schenkingen, maar altijd van mensen die geen heemlid zijn. En deze keer dus wel! Waarvoor dank Henk!!

Eén van de mutsen is zeker 100 jaar oud - dit is te zien aan de manier waarop de plooien zijn verstevigd - en de kloskant is zeer ‘rijk' met een fraai slingerend patroon. Deze prachtige muts zal door conservator Willem van Liempt piekfijn worden gerestaureerd, gewassen, gesteven, gestreken en geplooid!

w.g. Gerdien van den Brand

                                     

Naar het museum van Brabantse Mutsen en Poffers...
In 2016 heeft KBO Sint-Oedenrode enkele banken geschonken voor de binnentuin van het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers, gevestigd in het Sint-Paulusgasthuis. Daardoor is een gezellige ontmoetingsplaats ontstaan waar behalve senioren maar ook andere liefhebbers, vooral in de zomermaanden - midden in het dorp - een poosje aangenaam kunnen vertoeven. Van deze plaats wordt al best intensief gebruik gemaakt. Tijdens de openingsuren van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, kan iedereen hier gratis binnen lopen of met de rolstoel in het museum of naar de binnentuin worden gereden. Bij festiviteiten is het museum ook op zondag geopend. De reguliere toegangsprijs is twee euro (€ 2,00); houders van de Museumkaart hebben - altijd - gratis toegang. Wellicht een mooie gelegenheid om met ons interessante museum nader kennis te maken. De museumtuin is echter ook zonder museumbezoek toegankelijk. Een leuke plek voor een gezellige ontmoeting! Wilt u het museum met haar unieke collectie mutsen, mutsversieringen, mutsenmaakstersgereedschap, poffers en nog veel meer... bezoeken? Of wilt u weten wanneer het museum is geopend? Het museum is gehuisvest in het SINT-PAULUSGASTHUIS, Kerkstraat 20, 5492 AH in Sint-Oedenrode.

Zie voor verdere informatie www.mutsenmuseum.nl  en
Zie voor onze promotiefilm www.youtube.com/watch  

contactpersonen voor het museum zijn:
mw. Gerdien van den Brand-Brekelmans
Eerschotsestraat 102
5491 AD Sint-Oedenrode
t: 0413-475 127
e: info@oudevrijheid.nl

mw. Annette Termeer-van der Wielen
Jonker de Jegerstraat 53
5491 BP Sint-Oedenrode
t: 0413-475 239
e: annette.termeer@kpnmail.nl