BHIC Openbaarheidsmaand: met ook dit jaar weer pareltjes van nieuwsfeiten
Journalisten, historici en belangstellenden kunnen weer in de archieven duiken, want 02 januari 2018 is bij het BHIC ‘openbaarheidsmaand’. Iedereen kan via de overzichtslijst kennisnemen van documenten, archieven en archiefbestanden welke vanaf deze datum openbaar zijn geworden en dus toegankelijk zijn. Daarnaast schenkt het BHIC de hele maand januari elke maandag op www.bhic.nl/verhalen aandacht aan een paar van die ‘nieuwe’ archiefstukken.
In 2018 schuift de openbaarheidsgrens weer een jaartje op. Voor archieven met een openbaarheidsbeperking van 75 jaar valt het jaar 1942 vrij, waarin de spanningen van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant in de archiefstukken tot uitdrukking komen.

Het hele persbericht van het BHIC kunt u lezen door deze link te openen:
BHIC_Openbaarheidsmaand180102.pdf

Note van de webmaster: als u op www.bhic.nl/verhalen klikt en vervolgens rechts boven in het zoekvenster Sint-Oedenrode typt, krijgt u een overzicht van 242 verhalen over Sint-Oedenrode. Zéér de moeite waard!

======================================================

Dringende oproep BHIC: Help ons alsjeblieft en geef iedere Brabantse gesneuvelde een gezicht en een verhaal:

'Zolang we ze blijven herdenken, blijven ze leven'...
De twintigjarige Pierre van Boxtel uit Kaatsheuvel trad tijdens de Tweede Wereldoorlog in dienst bij de Britse Royal Air Force. Maar op 28 oktober 1941 sloeg het noodlot toe, zijn toestel werd geraakt, vloog in brand en hij overleed aan zijn verwondingen. Zo zijn er bijna 1900 Brabantse militairen en verzetsstrijders tijdens oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog en alle volgende militaire conflicten gesneuveld. Het Brabants Historisch Informatie Centrum wil al deze gevallenen een gezicht geven. Help ons alsjeblieft om deze lijst van gesneuvelden aan te vullen en te corrigeren. Voor alle relevante informatie kunt u klikken op deze link Brabantsegesneuvelden.pdf