Publicaties

Weet u:
dat gepubliceerde exemplaren van het periodiek ‘Heemschild’, jrg. 2021, voor € 5,00 p. stuk verkrijgbaar zijn in ons heemhuis!?

Verschenen:
Met de presentatie van het boek ‘Tussen Markt en Schoolwiel’, over  familie Van der Hagen uit Sint-Oedenrode [Rooi], is een omvangrijk project afgesloten.  

Het boek gaat in feite over de industriële activiteiten aan de Markt in het Rooise centrum. Die geschiedenis loopt parallel met het intrigerende relaas over familie Van der Hagen.

Wereldspeler
De familie was oprichter van het bekende bedrijf Nutricia, dat later groot werd in Zoetermeer en inmiddels onderdeel is van Danone. Nu is het een wereldspeler op het terrein van voedingsmiddelen. Het boek beschrijft de opkomst en teloorgang van vorengenoemde familie. Het staat vol bijzondere gebeurtenissen en anekdotes en zelfs intriges. De schrijvers Martien van Gastel en Jan van Zutphen zijn diep de geschiedenis ingedoken en hebben daarbij o.a. gebruik gemaakt van documenten, die door fotograaf en vormgever Leo van Lieshout, van de brandstapel zijn gered. Het boek is mede tot stand gekomen door enkele leden van de werkgroep geschiedenis van  heemkundige kring ‘De Oude Vrijheid’ en is in eigen beheer uitgegeven. Het is rijk geïllustreerd met tal van foto’s en documenten en ligt vanaf 11 november 2021 in de Rooise boekwinkels.

v.l.n.r.: Leo van Lieshout, Martien van Gastel, Jan van Zutphen

=*=*=*=*=*=*=*=
Boek ‘Rondom Sint-OedenRode’, Macht, religie en cultuur in de Meierij, onder redactie van
prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld en dr. Véronique Roelvink – € 29,95

Dhr. Leo van Lieshout heeft een album met foto’s van Rooise boerderijen samengesteld. De foto’s in het album zijn afgedrukt van zwart/wit negatieven, gemaakt door pater Wiro Heesters ss.cc.
Dhr. Ad Heesakkers, toenmalige voorzitter van onze kring, heeft samen met pater Wiro de boerderijen bezocht.
In 2015 heeft Leo de foto’s gedigitaliseerd en bewerkt en deze zijn door hem in eigendom overgedragen aan heemkundige kring ‘De Oude Vrijheid’. Waarvoor hartelijk dank!
Nieuwsgierig geworden? Klikken op onderstaande link en 59 pagina’s met foto’s verschijnen op uw scherm.
Veel kijkplezier met de BOERDERIJENfoto’suit1980

Boek ‘Zwerftocht door een boeiend verleden’ auteur pater Wiro Heesters ss.cc. – € 15,00

Boek ‘Staffanfare’ auteur dhr. Jan van der Aa en mede-auteur dhr. Piet van Alphen – € 10,00

Boekwerkje: ‘Sint-Oedenrode in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch’ door dhr. Wim van Rooij [1931-2020], downloaden of klikken op: BoekwerkWvRooij2015-1
Of luisteren naar Rooise verhalen, verteld door Wim in Ger Gedaon?!

Oude nummers van het periodiek ‘Heemschild’ – € 1,00 p. stuk

De hierboven genoemde prijzen zijn – indien van toepassing – exclusief verzendkosten.
Overboekingen dienen te geschieden op bankrekeningnummer:
IBAN: NL07 RABO 0138 2887 55 ten name van ‘De Oude Vrijheid’ Sint-Oedenrode onder vermelding van het gewenste artikel…

In de 2de druk van het jubileumboek ‘Sint-Oedenrode 100 jaar in beeld’ (niet meer verkrijgbaar), is een aantal correcties en wijzigingen aangebracht. Een overzicht van deze wijzigingen en verbeteringen treft u in de bijlage aan door te klikken op onderstaande link:

BoekCORRECTIES EN AANVULLINGEN20150331

U kunt het overzicht met de correcties/aanvullingen uiteraard ook downloaden.