Terug naar Publicaties

Mededelingenblad

Mededelingenblad21_01_digitaal

Tot nader te bepalen datum zijn alle activiteiten van onze kring  (lezingen, activiteiten in het heemhuis), vanwege de coronamaatregelen afgelast!

Filmbeelden van herdenking 1946 in Vught – nu in kleur –  Bijzonder, ook omdat er zo weinig bewegend beeld is van Kamp Vught. U kunt enkele stukjes film in kleur en in zwart-wit bekijken op pagina Verwijzingen/links, subitem BHIC.

2021 – HET JAAR VAN HET BRABANTSE KLOOSTERLEVEN, kijk op: https://brabantskloosterleven.nl/
Het Brabants kloosterleven is een initiatief van de provincie Noord-Brabant om Brabanders bewust te maken van de impact van het kloosterleven op de Brabantse maatschappij. Het wordt uitgevoerd als een gezamenlijk project van iedereen die betrokken is bij de Brabantse kloosters.

Copyright © 2021 Kloosterleven.

Expositie van liturgische voorwerpen en -kleding: schenking van heemlid dhr. Jack Werners
De schenking betreft een mooie oude kist met miniatuur liturgische voorwerpen en liturgische kinderkleding, die o.a. werd gebruikt door kloosterzusters om toekomstige misdienaars te instrueren.
De overige kleding is veel ouder, ongeveer 1918, afkomstig van de familie Kriellaars uit Schijndel.

De collectie ‘spullen uit grootmoeders tijd’ is van mw. Martje van de Sande-van der Burgt.

De expositie [in 2 vitrines ] is – tijdens de openingstijden – te bezichtigen in de centrale hal van zorgcentrum
Odendael 1, 5492 CT Sint-Oedenrode (tel.  0413- 474 911).

*-*-*-*-*-*-*-*

Dat het coronavirus onze agenda’s behoorlijk heeft verstoord en dat nog steeds doet, zal u als heemlid ongetwijfeld ook hebben ondervonden: géén lezingen, géén andere activiteiten, géén wandelingen met de heem-natuurgroep, het heemhuis al maandenlang gesloten en dus géén kopjes koffie op maandagochtend en ga zo maar door… Maar gelukkig is er internet en kunnen we via dat medium toch blijven informeren en contact onderhouden! Zo heeft dhr. Henri van Weert [heemlid] waarschijnlijk óók gedacht.  Hij zou voor onze kring op 17 maart jl. een lezing hebben gehouden over ‘Markante bomen in Rooi’. Helaas!

Markante boom

 

Dankzij een initiatief van Omroep Meierij is het mogelijk dat men via deze link online het verhaal van Henri  kan bekijken en beluisteren.  Zéér de moeite waard! (webmaster ann@)

 

Heeft u vragen betreffende lezingen en activiteiten van bepaalde werkgroepen, bv. heem, heem-natuur, archeologie, geschiedenis, social media, redactie Heemschild, redactie en verzending Mededelingenblad of ledenadministratie?

Vragen aan de penningmeester of de webmaster?

Alle contactpersonen met hun gegevens, alsmede het contactformulier voor uw verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van uw persoonlijke gegevens of anderszins, kunt u vinden op onze site (beveiligde verbinding). Uw verzoek per post versturen? Het postadres is Kerkdijk-Noord 4, 5491 AR Sint-Oedenrode