Terug naar Verwijzingen/links

BHIC

Archief Brabantse Milieufederatie overgedragen aan BHIC
Brabant kent meer dan 100 lokale natuur- en milieuorganisaties en samen met de Brabantse Milieufederatie (BMF) vormen zij de milieubeweging in Brabant. Maar hoe heeft deze maatschappelijke stroming zich ontwikkeld? Om antwoord te vinden op die vraag heeft de Brabantse Milieufederatie haar archief vanochtend overgedragen aan het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ‘s-Hertogenbosch.
Wilt u het hele persbericht lezen, klik dan op BHIC_persbericht221122
=*=*=*=*=*=*=*=

Mooi nieuws én een aanwinst voor onderzoekers: het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch heeft samen met technische partner DE REE archiefsystemen, een nieuwe zoekfunctie voor archieven gebouwd. Voortaan kun je niet alleen náár, maar ook makkelijk ín digitale archiefstukken zoeken. Voor alle informatie, lees hier: BHIC_persbericht221115


=*=*=*=*=*=*=*=

Doe je stamboomonderzoek voortaan regionaal! Je kunt bij het Regionaal Archief Tilburg en het BHIC niet alleen op plaats en periode zoeken, maar ook op omgeving. 

Probeer het geo-zoeken uit op de sites van https://bhic.nl en www.regionaalarchieftilburg.nl. Je vindt de knop ‘Plaats’ waarbinnen je kunt geo-zoeken in de genealogische databank.

Het hele bericht is te lezen op onze site:
https://www.bhic.nl/nieuws/doe-je-stamboomonderzoek-voortaan-regionaal

 =*=*=*=*=*=*=*=

Brabants Historisch Informatie Centrum: een overzicht van de openingstijden en sluitingsdata in 2022:
https://www.bhic.nl/over-ons/openingstijden-en-sluitingsdata