Terug naar Verwijzingen/links

BHIC

Van het BHIC ontvingen we onderstaand persbericht ‘Brabant in beelden en hoe het was in Brabant’

BHIC_persbericht210925

Voor meer foto’s en filmbeelden:
download hier https://we.tl/t-L9srDi1yOE  [via WeTransfer] uw beeldmateriaal

IJscokar bij K.A.J.V. congres – Vught 1937 (foto: Het Zuiden)

=*=*=*=*=*=*=*=
Oude beelden veilig opgeborgen in nieuw koude depot: BHIC laat Brabantse geschiedenis op film niet verloren gaan
Het BHIC in ’s-Hertogenbosch heeft een nieuw depot in gebruik genomen. In dit zogenoemde ‘koude depot’ kunnen alle historische films van Noord-Brabant veilig worden bewaard. De eerste 261 filmrollen zijn er nu in opgeborgen. Joost Hoedemaeckers, beheerder van de filmcollectie, legt uit: “Een koude depot is een speciale bewaarplaats voor origineel, historisch filmmateriaal. Denk aan 8 mm-films, Super 8 en andere formaten. De ruimte heeft een constant lage temperatuur en lage relatieve luchtvochtigheid. Een soort enorme koelkast dus.
Verder lezen? Zie het hele nieuwsbericht in Oudebeelden …
=*=*=*=*=*=*=*=

Het BHIC heeft index ‘doodsbriefjes’ online gezet: ‘Op zoek naar de Swiebertjes in de doodsbriefjes’
Of mensen geëvacueerd zijn, of een zwervend bestaan hebben geleid, maar ook belangrijke ontwikkelingen binnen de medische stand: je ziet zoveel méér terug in doodsbriefjes dan enkel de oorzaak van overlijden”, vertelt onderzoeker Marja Waals enthousiast. Zij is als vrijwilliger volop bezig met het toegankelijk maken van de briefjes waarin een arts de doodsoorzaak heeft opgetekend. Beter bekend als de doodsbriefjes. Deze index staat nu online: www.bhic.nl/doodsbriefjes. Zie voor meer informatie op: 
=*=*=*=*=*=*=*=

20 miljoen Brabanders in onze database, wat een mijlpaal!!!
Je leest het goed! We hebben de grens van meer dan 20 miljoen vermeldingen bereikt.
Daarmee is www.bhic.nl/stamboom niet alleen de populairste archiefdatabase van het BHIC, maar ook de grootste van de provincie. In deze database kan iedereen zoeken naar vermeldingen van personen in archiefakten Zie ook: PersonendatabaseBHICgroeitdoor
=*=*=*=*=*=*=*=