Terug naar Verwijzingen/links

BHIC

Het BHIC zet index ‘doodsbriefjes’ online: ‘Op zoek naar de Swiebertjes in de doodsbriefjes’
Of mensen geëvacueerd zijn, of een zwervend bestaan hebben geleid, maar ook belangrijke ontwikkelingen binnen de medische stand: je ziet zoveel méér terug in doodsbriefjes dan enkel de oorzaak van overlijden”, vertelt onderzoeker Marja Waals enthousiast. Voor het BHIC is zij als vrijwilliger volop bezig met het toegankelijk maken van de briefjes waarin een arts de doodsoorzaak heeft opgetekend. Beter bekend als de doodsbriefjes. Deze index staat nu online: www.bhic.nl/doodsbriefjes

doodsbriefje – levenloos jongetje

Zie voor meer informatie op: http://www.bhic.nl/onderzoeken/hulp-bij-onderzoek/doodsbriefjes

P.s. ik heb via bovenstaande link gezocht in mijn familieverleden en gevonden wat ik zocht [dus zeer de moeite waard, zeker voor stamboomonderzoekers, om op zoek te gaan]… webmaster ann@

=.=.=.=.=.=.=

20 miljoen Brabanders in onze database, wat een mijlpaal!!!
Je leest het goed! We hebben de grens van meer dan 20 miljoen vermeldingen bereikt.
Daarmee is www.bhic.nl/stamboom niet alleen de populairste archiefdatabase van het BHIC, maar ook de grootste van de provincie. In deze database kan iedereen zoeken naar vermeldingen van personen in archiefakten; 20.000.000 is trouwens wel een mijlpaal om even bij stil te staan, want waar komen al die gegevens vandaan?
En niet te vergeten: aan wie hebben wij dit allemaal te danken? Aan onmisbare vrijwilligers!!!
De database kwam tot stand dankzij honderden onmisbare vrijwilligers die ons al decennia lang helpen bij het invoeren van gegevens uit oude akten in de computer. Vincent van de Griend en Rens van Ballegooij begeleiden onze vrijwilligers en zijn dagelijks betrokken bij al het werk dat hierbij komt kijken. Zie ook:
PersonendatabaseBHICgroeitdoor
=.=.=.=.=.=.=

Het Brabants Historisch Informatie Centrum [BHIC], het centrum voor lokale geschiedenis, stamboom- en historisch onderzoek, notaris- en schepenakten, diverse  archieven etc.