Terug naar Verwijzingen/links

Overige links

Informatie
brabantserfgoed.nl/page/3367/verhaallijn-bevochten-brabant Bevochten Brabant…
Het grondgebied van het huidige Brabant was door de eeuwen heen vaak een bloederig strijdtoneel. Klik op nevenstaande link om meer hierover te lezen!
brabantsheem.nl De stichting ‘Brabants Heem’ overkoepelt 123 Brabantse heemkundekringen met meer dan 33.000 leden. Het bestuur van Brabants Heem en alle aangesloten kringen in Brabant zijn voor 100% vrijwilligersorganisaties. Daarom geeft het bestuur met enthousiasme en overtuiging veel aandacht aan het vrijwilligerswerk. Klik op een overzicht van alle aangesloten heemkundekringen. Ook kunt u online  alle publicaties van het Brabants Heem lezen in de Koerier‘.
erfgoedenlocatie.nl Historisch materiaal over bijna elke plek in Nederland!
brabantserfgoed.nl Wat is Brabants Erfgoed? Brabant is Brabant door het erfgoed dat we delen. De Sint-Jan en het Evoluon, Jeroen Bosch en Vincent van Gogh, Daf en Philips, het bloemencorso van Zundert en het Brabants volkslied van Guus Meeuwis. Allemaal Brabants erfgoed! Hier vind je de collecties van musea, archieven en heemkundekringen, aangevuld met honderden verhalen. Duik in het Brabantse erfgoed en ontdek: verrèk, zit dè zo!
brabant.nl Bent u op zoek naar de Cultuurhistorische Waardenkaart? Klik op de link hiernaast en typ vervolgens in het zoekvenster: CHW.  Uiteraard kunt u op de site van de provincie Noord-Brabant nog veel meer informatie vinden!
erfgoedbrabant.nl/
Klik op de link hiernaast en typ in het zoekvenster ‘nieuwsbriefom desgewenst de meest recente nieuwsbrief te [kunnen] lezen…
Erfgoed Brabant. Overal om ons heen vinden we sporen van het verleden. Welke verhalen gaan daarachter schuil?  Bijvoorbeeld: Onderzoek van de Joden in Noord-Brabant– door Frank van Doorn, projectleider en onderzoeker.
Wilt u de Nieuwsbrief persoonlijk ontvangen? Inschrijven kan op de site van  Erfgoed Brabant.
Voor het cursusaanbod van Erfgoed Brabant: zie: erfgoedbrabantacademie.nl
home.kpn.nl/salix-alba.f.vd.brand Familie Van den Brand heet u van harte welkom op hun website
rooiscultureelerfgoed.nl Roois Cultureel Erfgoed (RCE). Hartelijk welkom op onze website. Met deze site beogen wij u op een eigentijdse wijze te informeren en te betrekken bij onze activiteiten. Het statutaire doel is het leveren van een actieve bijdrage aan het beheer en het in stand houden van het erfgoed in Sint-Oedenrode. Maar lees ook interessante verhalen…
rooiskultuurkontakt.nl Roois Kultuur Kontakt (RKK:) doel: kunst en cultuur bereikbaar maken voor de inwoners van Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad)
bernardvandam.com Bernard van Dam (1881-1958) was een inwoner van Eerde, die zijn tijd ver vooruit was. Hij was veelzijdig getalenteerd en legde zijn observaties vast in tal van gedetailleerde artikelen en rijke illustraties. Zijn oeuvre is nog steeds van grote betekenis; Bernard heeft de cultuur, het werken en het leven op het Brabantse platteland, in de eerste helft van de vorige eeuw nauwgezet vastgelegd.
deklaproosterras.nl Familie Nico van Schaijk heet u van harte welkom op hun boerderij met boerderijwinkel (verkoop van biologische producten); op het terras kunnen wandelaars en fietsers iets drinken of een eenvoudige lunch gebruiken.
Het terras is een mooi startpunt voor wandelingen in de Dommelbeemden en langs de Everse Akkers. Zie voor meer informatie onze website…

Wilt u een website toevoegen aan de links op de website van heemkundige kring ‘De Oude Vrijheid’?
                                                                                                        Stuur gerust een mailtje naar de beheerder