Terug naar Verwijzingen/links

Overige links

 

Informatie
brabantserfgoed.nl/page/3367/verhaallijn-bevochten-brabant Bevochten Brabant…
Het grondgebied van het huidige Brabant was door de eeuwen heen vaak een bloederig strijdtoneel. Klik op nevenstaande link om meer hierover te lezen!
brabantskloosterleven.nl 2021 – Het jaar van het Brabantse Kloosterleven!
Iedereen die op wat voor manier dan ook verbonden is aan het kloosterleven in Brabant, zet in 2021 het beste beentje voor. Niet in de laatste plaats de vier jubilerende kloostergemeenschappen, die hun eeuwenlange bestaan in Brabant vieren. Samen laten we zien hoe Brabanders en de kloosters – toen en nu – onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  Kijk op de site voor meer interessante informatie.
brabantsheem.nl De stichting ‘Brabants Heem’ overkoepelt momenteel 129 Brabantse heemkundekringen met meer dan 33.000 leden. Het bestuur van Brabants Heem en alle aangesloten kringen in Brabant zijn voor 100% vrijwilligersorganisaties. Daarom geeft het bestuur met enthousiasme en overtuiging veel aandacht aan het vrijwilligerswerk. Klik op een overzicht van alle aangesloten heemkundekringen van het Brabants Heem
erfgoedenlocatie.nl Historisch materiaal over bijna elke plek in Nederland!
brabantserfgoed.nl Wat is Brabants Erfgoed? Brabant is Brabant door het erfgoed dat we delen. De Sint-Jan en het Evoluon, Jeroen Bosch en Vincent van Gogh, Daf en Philips, het bloemencorso van Zundert en het Brabants volkslied van Guus Meeuwis. Allemaal Brabants erfgoed! Hier vind je de collecties van musea, archieven en heemkundekringen, aangevuld met honderden verhalen. Duik in het Brabantse erfgoed en ontdek: verrèk, zit dè zo!
brabant.nl Bent u op zoek naar de Cultuurhistorische Waardenkaart? Klik op de link hiernaast en typ vervolgens in het zoekvenster: CHW.  Uiteraard kunt u op de site van de provincie Noord-Brabant nog veel meer informatie vinden!
erfgoedbrabant.nl/ Erfgoed Brabant. Overal om ons heen vinden we sporen van het verleden. Welke verhalen gaan daarachter schuil? Voor het meest recente nieuws klikken op de link…
Wilt u de Nieuwsbrief persoonlijk ontvangen? Inschrijven kan op de site van  Erfgoed Brabant.
Voor het cursusaanbod van Erfgoed Brabant: zie: erfgoedbrabantacademie.nl
home.kpn.nl/salix-alba.f.vd.brand Familie Van den Brand heet u van harte welkom op hun website
rooiscultureelerfgoed.nl Roois Cultureel Erfgoed (RCE). Hartelijk welkom op onze website. Met deze site beogen wij u op een eigentijdse wijze te informeren en te betrekken bij onze activiteiten. Het statutaire doel is het leveren van een actieve bijdrage aan het beheer en het in stand houden van het erfgoed in Sint-Oedenrode. Maar lees ook interessante verhalen…
rooiskultuurkontakt.nl Roois Kultuur Kontact (RKK:) doel: kunst en cultuur bereikbaar maken voor de inwoners van Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad)
bernardvandam.com Bernard van Dam (1881-1958) was een inwoner van Eerde, die zijn tijd ver vooruit was. Hij was veelzijdig getalenteerd en legde zijn observaties vast in tal van gedetailleerde artikelen en rijke illustraties. Zijn oeuvre is nog steeds van grote betekenis; Bernard heeft de cultuur, het werken en het leven op het Brabantse platteland, in de eerste helft van de vorige eeuw nauwgezet vastgelegd.
deklaproosterras.nl Familie Nico van Schaijk heet u van harte welkom op hun boerderij met boerderijwinkel (verkoop van biologische producten); op het terras kunnen wandelaars en fietsers iets drinken of een eenvoudige lunch gebruiken.
Het terras is een mooi startpunt voor wandelingen in de Dommelbeemden en langs de Everse Akkers. Zie voor meer informatie onze website…

Wilt u een website toevoegen aan de links op de website van heemkundige kring ‘De Oude Vrijheid’?
                                                                                                        Stuur gerust een mailtje naar de beheerder