Terug naar Werkgroepen

Museum

 

het Sint-Paulusgasthuis

      Naar het museum…    


Het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers is gehuisvest in het Sint-Paulusgasthuis, Kerkstraat 20, 5492 AH Sint-Oedenrode.

Iedereen, jong en oud, groot en klein, is welkom. Wellicht een mooie gelegenheid om met ons interessante museum en haar collectie kennis te maken. Bij festiviteiten is het museum óók op zondag geopend.

Zie voor verdere informatie en de openingstijden mutsenmuseum.nl/openingstijden en 
zie voor onze promotiefilm www.youtube.com/watch

De reguliere toegangsprijs is twee euro (€ 2,00) per persoon. Voor basisschool-leerlingen onder begeleiding, is de entree gratis. De Museumkaart is (helaas) niet meer geldig.
De museumtuin is ook zonder museumbezoek toegankelijk. Een leuke plek voor een gezellige ontmoeting!

Contactpersonen:
mw. Gerdien van den Brand-Brekelmans
Eerschotsestraat 102
5491 AD Sint-Oedenrode
m: 06-123 95 222
e: 

mw. Annette Termeer-van der Wielen
Jonker de Jegerstraat 53
5491 BP Sint-Oedenrode
t: 0413-475 239
e: 

Recente schenking:
Een familielid van heemlid Henk Hermes werkt in ’t Vincentje, een kringloopwinkel in Schijndel. Onlangs werden er 2 mutsen en 1 poffer in de winkel binnengebracht en gelukkig dacht Marjolijn Hermes-de Hommel aan ons Mutsenmuseum. Via Henk ontvingen we deze objecten om in onze collectie op te nemen. Henk is een trouw lid en een evenzo trouwe bezoeker van de lezingen en hij vroeg om deze schenking via publicatie aan onze leden kenbaar te maken. We krijgen in het museum veel schenkingen, maar altijd van mensen die geen heemlid zijn. En deze keer dus wel! Waarvoor hartelijk dank Henk!!

Eén van de mutsen is zeker 100 jaar oud – dit is te zien aan de manier waarop de plooien zijn verstevigd – en de kloskant is zeer ‘rijk’ met een fraai slingerend patroon. Deze prachtige muts zal door conservator Willem van Liempt piekfijn worden gerestaureerd, gewassen, gesteven, gestreken en geplooid!

w.g. Gerdien van den Brand